Gostovanje slovenacke filharmonije

Словеначка филхармонија гостује у Београду, у оквиру циклуса регионалне сарадње Pika-Točka-Тачка, у петак 18. јануара од 20ч на Коларцу.

Основна идеја друге сезоне пројекта регионалне сарадње Словеначке, Загребачке и Београдске филхармоније јесте да промовише младе и успешне уметнике из региона, па ће се на овом концерту представити диригент Симон Кречич и флаутискиња Ева Нина Козмус. Осамнаестогодишња словеначка флаутисткиња, стекла је статус велике звезде након победе на евровизијском такмичењу за младе уметнике.

На програму је словеначка рапсодија за гудаче Сијај сијај сонце, Павла Меркуа, Концерт за флауту и оркестар К.Ф.Е. Баха и Четврта симфонија П. И. Чајковског.

Словеначка филхармонија је, у оквиру истог пројекта, последњи пут гостовала у Београду у децембру 2011. године.

И ове сезоне три оркестра, сваки у свом граду, имају посебан абонман у оквиру којег ће одржати пет концерата са идентичним диригентима, солистима и програмима. Основна замисао три националне филхармоније јесте да створе стабилну заједничку платформу за квалитетну културну сарадњу.

Осим наступа у матичним градовима, пројекат подразумева и међусобна гостовања, тако да публика Београдске филхармоније, у оквиру редовне концертне сезоне на Коларцу, има прилику да чује и друге две националне филхармоније. Београдска филхармонија у Загреб и Љубљану путује крајем маја ове године

 

Preuzeto sa sajta:   www.bgf.rs

 

Објављено у Uncategorized