75 godina Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima

 

Pod sloganom „da niko ne bude izostavljen“ u Domu Narodne skupštine Republike Srbije organizovan je svečani skup povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Skup su organizovali Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Tim Ujedinjenih nacija u Srbiji i Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), a pod pokroviteljstvom gospođe Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije.

Skup je otvorio gospodin Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog. Na svečanosti su govorili i gospođa Fransoaz Žakob, stalna koordinatorka  Ujedinjenih nacija u Srbiji i njegova ekselencija Jan Bratu, ambasador OEBS-a u Srbiji. Predsednica Vlade Republike Srbije gospođa Ana Brnabić je govorila o stanju ljudskih prava na KIM i o važnosti poštovanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima.

Skupu se obratio i domaćin gospodin Vladimir Orlić, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije.

Na kraju su podeljene zahvalnice zaslužnim.

Svečanost je zaključena nastupom hora Dečijeg kulturnog centra Beograda, koji su otpevali himne Srbije i Evropske unije.

Ispred Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine događaju je prisustvovao Saša Verbič, predsednik Nacionalnog saveta.

Beograd, 12.12.2022. godine

Saša Verbič

1670840005518

Posted in Uncategorized.