Potpisan protokol o saradnji između Kulturnog centra Vršac i Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine

U okviru manifestacije Dani slovenačke kulture koju realizuju Udruženje Slovenaca „Kula“ Vršac i Kulturni centar Vršac, u ponedeljak 28.3.2022. je u galeriji Doma vojske otvorena izložba „Naš put u Banat“.

Autor izložbe je Vladimir Vučković, a predstavlja svojevrsni omaž periodu naseljavanja Slovenaca u Banat posle Drugog svetskog rata. Autentičnim fotografijama i predmetima izložba prikazuje kolonizaciju kroz prizmu jedne porodice.


Izložbu je otvorio direktor Kulturnog centra Vršac Davor Stojković, a prisutne je pozdravio i član Gradskog veća za kulturu dr Trajan Kačina, kao i predstavnica Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine Jadranka Bugarinov i Snežana Vidergar predstavnica udruženja Slovenaca “Kula”. O izložbi je govorio sam autor.


Ovogodišnji Dani slovenačke kulture rezultat su dugogodišnje saradnje između Kulturnog centra i Udruženja Slovenaca „Kula“, a večeras je ta saradnja unapređena potpisivanjem protokola o saradnji između Kulturnog centra i Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine.

https://www.kulcentar.com/item/1381-po%C4%8Deli-dani-slovena%C4%8Dke-kulture

 

potpisan protokol 28.3

Posted in Uncategorized.