EUROBASKET 2013 – Predstavljanje Slovenije na Trgu republike

Trg republike u centru Beograda biće u petak, 07.06 2013. mesto gde će građani moći da uživaju u promociji najvećeg košarkaškog događaja – „Eurobasketa 2013“, čiji je ovogodišnji domaćin Slovenija. Pored mogućnosti da se oprobaju u jednom od najpopularnijih sportova na svetu, svi prolaznici imaće priliku da od 13 do 21 sat upoznaju Sloveniju kroz prezentaciju turističke ponude Ljubljane, posebno tokom trajanja „Eurobasketa“. Organizatori ovog dešavanja su Ured Vlade Republike Slovenije za komunikacije (UKOM), Ambasada Republike Slovenije u Beogradu i Turizam Ljubljana, uz podršku Turističke organizacije Beograda.  


Slovenija je u septembru ove godine domaćin najvećeg sportskog događaja u svojoj istoriji – Evropskog prvenstva u košarci „Eurobasket 2013“. Na Trgu republike u Beogradu  biće izgrađeno posebno igralište za uličnu košarku „u bojama“ brenda „I feel Slovenia“. Osim  animacije za decu i odrasle, maskote šampionata Lipka, bacanja u koš, biće i igre tri na tri. Manifestacija će biti obogaćena nastupima akrobatske grupe Dunk Kings, tri puta između 14 i 21 sat.

U kontekstu dešavanja, na Trgu republike biće i prezentacija Ljubljane, na trgu će se pojaviti i maskota Ljubljane „Zmajček“, a za prateću muziku pobrinuo se ansambl „Pustotnik“. Ljubljana će takođe predstaviti pet novih poludnevnih izleta namenjenih posetiocima „Eurobasketa 2013“, kao i novi kulinarski vodič „Ukusi centralne Slovenije“.

 

Preuzeto sa http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1556205

Објављено у Uncategorized