Festival Narodnog stvaralaštva nacionalnih manjina

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da sruštvo veterana folklora *SPOMENAR* iz Beograda u saradnji sa Ustanovom Kulture Palilula i KUD ’’Čukarica’’, po prvi put organizuje Festival narodnog stvaralaštva nacionalnih manjina Srbije, koji će se održati dana 25.05.2013 god. Sa početkom u 19 časova u Ustanovi kulture Palilula (u kojoj sedište ima i nacionalni ansambl *KOLO*).

 

Cilj ovoga festivala je da se na najbolji način prikaže učešće Nacionalnih manjina u očuvanju njihove tradicije i kulture, kao i njihovo učešće u kulturnom stvaralaštvu u Srbiji.

 

NA FESTIVALU MOGU NASTUPITI KULTURNO-UMETNIČKA DRUŠTVA, HOROVI, ORKESTRI, GRUPE PEVAČA NACIONALNIH MANJINA – DEČIJIH, OMLADINSKIH I VETERANSKIH ANSAMBALA.

Posle svečanog koncerta predviđeno je zajedničko druženje, uz muziku i igru, svih učesnika Festivala u cilju zbližavanja i dalje saradnje.

 

Predvieno je, takođe, da se pre koncerta, u toku dana,svim ansamblima koji to budu želeli omogući razgledanje znamenitosti Beograda. Postoji mogućnost da se izrade programi razgledanja po želji učesnika o čemu bi se posebno dogovorili sa organizatorom Festivala.

 

Takođe, napominjemo, da svim zainteresovanim grupama, ukoliko žele da ostanu još neki dan u Beogradu, možemo da ponudimo smeštaj i ishranu po najpovoljnijim cenama (naravno da grupe mogu i same da obezbede smaštaj ukoliko to žele).

 

Pored diploma za učešće na festivalu svaki ansambl ili grupa će dobiti i DVD-i sa Festivala, kao i jednu grupnu fotografiju ansambla ili grupe učesnika Festivala.

Svi zainteresovani za učešće na Festivalu mogu nas kontaktirati bilo Telfonom:          011-2447967, 063/8833093 ili putem ejl adrese: spomenarf@gmail.com. Kako bi dobili detaljna obaveštenja o propozicijamaza Festival.

 

Napominjemo  da je broj učesnika ograničen pa će se prijave za učešće uzimati redosledom kojim budu stizale do popunjavanja optimalnog brojaučesnika, a krajnji rok za prijavljivanje je 10.04.2013 god.

 

za društvo *SPOMENAR*

Milan Dautović director

 

Објављено у Uncategorized