Informacija o obeležavanju Međunarodnog dana ljudskih prava

 

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog je organizovalo „Forum ljudskih prava – Srbija u 2021. godini“.

Forum je organizovan u partnerstvu sa UN u Srbiji, OEBS – om u Srbiji, Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu i Nacionalnim konventom za EU.

U uvodnom delu prisutnima se obratila gđa Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, a zatim gđa Elvira Kovač, podpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije, Fransoaz Žakob, koordinatorka UN u Srbiji, Sara Gruen, zamenica šefa Misije OEBS-a u Srbiji, Tobias Flesenkemper, šef Misije Kancelarije SE u Beogradu, Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o EU i Brankica Jovanović, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Na Forumu se diskutovalo o ljudskim pravima, siromaštvu i ciljevima održivog razvoja i društvenom dijalogu u našoj zemlji.

Najavljen je i početak izrade Strategije o ljudskim pravima u Srbiji.

Forumu je ispred Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine prisustvovao Saša Verbič, predsednik Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine.

Saša Verbič, predsednik NS

73-1

Објављено у Uncategorized