Iziložba „Vozom po Sloveniji“

U beogradskom društvu Slovenaca otvorena iziložba „Vozom po Sloveniji“

Posetiocima prikazani prelepi motivi sa slovenačkih pruga

U Beogradu je 28. juna u galeriji Društva Slovenaca „Sava“ otvorena izložba fotografija „Vozom po Sloveniji“ autora Josipa Vebera iz Pančeva i Blaža Kavčiča iz Ljubljane. Izložba je priređena povodom Dana državnosti Republike Slovenije, u organizaciji Beogradskog društva Slovenaca „Sava“ i Udruženja Slovenaca „Logarska Dolina“ iz Pančeva. Na izložbi je prikazano šezdesetak fotografija sa  pruga u Sloveniji nastalim u periodu od 2010. do 2016. godine.

 Na otvaranju su bili prisutni Ambasador Republike Slovenije Vladimir Gasparič, predstavnik Vlade Republike Slovenije Marjan Cukrov, direktor Medija centra „Železnica Srbije“ Nenad Stanisavljević, predsednik Društva „Sava“ i Nacionalnog saveta slovenačke nacionalne manjine Saša Verbič, predstavnici srpskih železnica te gosti iz Slovenije i nekoliko slovenačkih društava iz Srbije.

Realizaciju izložbe je pomogla Kancelarija za slovenačku dijasporu iz Ljubljane, Nacionalni savet slovenačke nacionalne manjine u Srbiji dok je medijski pokrovitelj bio Medija centar „Železnica Srbije“ A.D. .

Izložba će biti otvorena do septembra, a nakon Pančeva i Vršca, gde je izložbu do sada videlo više hiljada posetilaca, u planu je da bude prikazana i u Novom Sadu, Subotici, Rumi, Zrenjaninu, Nišu i Podgorici

Kavcic_37 Slika 0006_DSC2393_DSC2431 1_DSC2391_DSC2397 (1)

Објављено у Uncategorized