Majstorska radionica Nejc Kuhara na XVII Međunarodnom festivalu gitare “Guitar art festival” 13. Mart 2016

 

U Beogradu se od  8-13 mart 2016. godine održava XVII Međunarodni festival gitare “Guitar art festival. Guitar Art Festival nakon skoro dve decenije svog postojanja uživa status jednog od pet najvećih i najistaknutijih internacionalnih festivala klasične gitare u svetu.  Festival je postao vodeći centar za svetske premijere, koncerte, kao i za razmenu znanja, prakse i iskustva među gitaristima iz celog sveta.

Jedna od glavnih misija Guitar Art Festivala je podrška, unapređenje i promocija najvećih mladih talenata. Svake godine Beograd posete najveći profesora i gitarista koji rade sa studentima iz celog sveta.

Nejc Kuhar je završio sa najboljim ocenama Master studije gitare i kompozicije u Beču (gitara – profesor Alvaro Pieri, kompozicija – Dr. Rajner Bišof i prof. Kristijan Minkovič). Od 2015. godine predaje na Muzičkoj Akademiji u Beču, a od 2013. godine, u Muzičkoj Školi u Frankfurtu. Kao gitarist i kompozitor, osvojio je brojne nagrade ( Prve nagrade u Nemačkoj, Kini, Italiji, Turskoj, Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama). Nejc redovno svira solo koncerte, drži majstorske radionice i član je žirija na brojnim međunarodnim festivalima  gitare.

 

http://www.gaf.rs/sr/festivali/guitar-art-festival/2016/ucesnici/nejc-kuhar

Објављено у Uncategorized