СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ 177 ГОДИНА ПАНЧЕВАЧКОГ СРПСКОГ ЦРКВЕНОГ ПЕВАЧКОГ ДРУШТВА

 

Панчевачко српско црквено певачко друштво, најстарији хор на српским просторима и у претходној години победник на фестивалима Хорови међу фрескама и Нишких хорских свечаности, обележиће још један рођендан у среду 22. априла 2015. у Дворани културног центра Панчева у 19 часова. Публици ће се представити певачи оба састава Певачког друштва. На свечаности ће бити уручене захвалнице заслужним личностима који нису чланови друштва, али су умногоме помогли да Друштво напредује и да се представља широј публици промовишући своје покровитеље цркву, свештенство Светоуспнског храма и свој град.

Рођендан ће увеличати, у сарадњи са Националним саветом словеначке мањине у Србији, уметнички филм ”Даворин Јенко – творац химни и будница” у коме учествује и Панчевачко певачко друштво, снимљен у продукцији РТС-а.

(Ауторско-продукциону екипу филма чине уредник Ана Павловић, редитељ Драгомир Зупанц, продуцент Светлана Бандић, директор фотографије Милан Станић, монтажер Ђорђе Анђелковић и дизајнер звука Небојша Драгићевић. Наратор је Јово Анђић.)

177 godina PSCPD - pozivnica

Posted in Uncategorized.